Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Sunday, November 19, 2006

Foto's U2 in Sydney





Klik op foto, dan worden ze groter.

Friday, November 17, 2006

U2 in Sydney

Maandag 13 november zijn we met 9 man/vrouw naar U2 geweest in het Olympisch Stadion van Sydney dat inmiddels is omgedoopt in het Telstra-stadion. We hadden via Dorine en Stephen een maand geleden te horen gekregen dat er naast de eerste 2 concerten ook een derde concert zou zijn in Sydney. We hebben toen meteen via de lokale ticket-site onze kaartjes besteld. Er waren nog voldoende kaartjes over dus ik had meteen Pieter en Femke gebeld met dit verhaal en zij zouden dit weer aan Sander doorgeven etc. Uiteindelijk waren we dus met 9.

In het voorprogramma stond Kayne West (had ik nog nooit van gehoord) die de eer had dit bal muziekaal te openen. Hij is een beetje te vergelijken met Jay-Z voor de kenners!!

U2 begon om 8:50 PM met de "City of Blinding Light" en ze waren werkelijk fantastisch. Oude krakers als "I Will Follow" en "New Year's Day" werden afgewisseld met hits van de laatste 10 jaar zoals "Beautiful Day" en "Vertigo". Er werd natuurlijk ook stilgestaan bij de aktuele politieke situatie in de wereld en Bono had daar een hele goede tekst bij: hij had een hoofdband met het woord COEXIST (vrijvertaald in samen bestaan), waarbij de letters C, X en T waren uitgebeeld in regligieuze tekens. De C werd gesymboliseerd als het halve maantje uit de islam, voor de X werd de jodenster gebruikt en de T was het katholieke kruis.

De heren hebben uiteindelijk tot 11:10 PM doorgespeeld, bijna 2,5 uur dus, een concert om nooit te vergeten!!!

Wednesday, November 08, 2006

Weekendje Melbourne (2)






Zondag 5 november 2006 hebben we vanuit ons Hotel aan de Franklin Street een wandeling gemaakt door Melbourne. Gelukkig was het mooi weer dus we hebben hele mooie heldere foto's kunnen maken. Eerst zijn we over de Queen Victoria Marketgelopen. Dit is een overdekte markt ter grootte van een voetbalveld waar je alles kan kopen wat je maar wilt. Deze markt is 5 dagen per week open. Vervolgens zijn we via een aantal winkelstraatjes en het Parliament House naar St. Patrick's Cathedral gelopen. Deze kerk is van binnen net zo mooi als van buiten. De zonnestralen zorgde voor een prachtig oranje licht-effect binnen de kerk. Via de achterkant van de kerk loop je het door de Fitzroy Gardens. Dit park wordt door Park Rangers in tact gehouden en zit vol met mooie vogels en possums; dit zijn nachtdiertjes die alles wat los en vast zit opeten. Ze lijken een beetje op wasberen.

Daarna zijn we doorgelopen naar een aantal sportarena's waaronder het MCG (Melbourne Cricket Ground). Het cricket stadion van Melbourne dat wel heel erg veel lijkt op de Arena in A'dam. Ook is daar de tennistempel van Australie: Rod Laver Arena. Hier zullen in januari de Australian Open gespeeld worden, waar we natuurlijk ook van de partij zijn. Vervolgens zijn we met Jay en Daniel naar St. Kilda gereden om bij het visrestaurant van Rex Hunt (soort Steve Irwin op visgebied) fish & chips te eten, mmmmm. Het was erg leuk in Melbourne maar toen we maandagavond weer in ons appartement waren hadden we weer een heerlijk thuisgevoel!!

Weekendje Melbourne (1)






In het weekend van 4 en 5 november zijn we naar Melbourne gegaan om aldaar naar het grootste paardenrace-festijn te gaan, hetende het Spring Racing Carnival.

Dit is een 50 dagen durende carnaval waarbij iedere dag wordt geraced en gewed op paarden die verschillende afstanden lopen; zo heb je echte sprinters, die lopen tussen de 1000 en 1200 meter, maar je hebt ook races van 3200 meter. De race die wij op zaterdag hebben gezien heette de Derby en was een van de grootste races van het hele festijn. Een gokje wagen hoort erbij dus we hadden $ 50,- op de topfavoriet Efficient gezet. And the Winner is...... Efficient. We mochten onze prijs gaan ophalen, niet veel later waren het gewonnen geld allang weer kwijt...

We waren in goed gezelschap; Jay Stacy (oud-hockeyinternational van Australie), die ik heb leren kennen bij Oranje-Zwart, heeft ons overgehaald om naar zijn woonplaats Melbourne te komen om dit feest mee te maken. Zijn vriendin Daniel was er ook bij. We zijn blij dat we dit gedaan hebben want Melbourne is echt leuk!!!

Friday, November 03, 2006

Foto Receptie Willem-Alexander en Maxima

Wednesday, November 01, 2006

Receptie Willem-Alexander en Maxima


Afgelopen zaterdag 28 oktober 2006 zijn we op bezoek geweest bij Willem-Alexander en Maxima. Dit was natuurlijk een ervaring waar je u tegen zegt dus ook even de voorgeschiedenis.

Een week of 6/7 geleden kregen we van nederlandse collega's van Anne-Marie te horen dat je je kon inschrijven voor de receptie van het koninklijk paar, dat een aantal dagen in Sydney zou verblijven. We kregen een linkje doorgemaild en we hebben, op de allerlaatste dag dat het nog kon, het inschrijfformulier bij het consulaat in Bondi Junction afgegeven. Dat ging wel met wat moeite gepaard aangezien het consulaat al dicht was om 13:00 uur en wij daar rond half twee waren.... In de lobby was geen brievenbus en met de lift kon je niet zomaar naar de 23e verdieping (beveiligd). We probeerden dit verhaal uit te leggen aan iemand die ons wel naar die afdeling kon brengen maar in de praktijk lukte dat ook weer niet. Gelukkig hoorde een dame van de Zwitserse Ambassade ons gesprek en stelde voor om onze enveloppe onder de deur door te schuiven aangezien zij op dezelfde afdeling hun Consulaat hebben; wij gingen akkoord met deze aktie en klaar was kees. Drie weken later kregen we een prachtige uitnodiging die we reeds eerder op de site hadden gezet.

We werden om 11 uur verwacht bij het Parliament House aan 6 Macquarie Street in Sydney. Daar aangekomen (met de taxi uiteraard) stond er een flinke rij net geklede stelletjes te wachten om binnen te komen; het kledingadvies was dan ook voor de mannen een donker pak en voor de vrouwen een middagjapon, wat dat dan ook precies mag wezen... Na een flinke metaalscan werden we ontvangen in een ontvangsthal; daar werd gecontroleerd of je wel op de lijst stond en tevens kreeg je een kaartje met daarop de website van de fotograaf, want helaas mocht je zelf geen foto's maken. Toen iedereen binnen was, was het wachten op het paar. Zij arriveerden rond 11:45 uur aan de andere kant van de ontvangsthal om daar in een soort tussenruimte ieders handje te schudden. Toen wij aan de beurt waren werden we eerst door een voorlezer voorgesteld en vervolgens kon je het paar begroeten. Helaas kon je niet meer dan "hoe maakt u het" zeggen want het tempo zat er goed in!

In de receptieruimte aangekomen werden we overspoeld met eten en drinken. Tafels met oranjesoesjes en broodjes zalm, krab en overige vissen en schalen met oesters (bah) stonden over de hele ruimte opgesteld. Nadat we onze koffie en thee hadden genuttigd waren ook Willem-Alexander en Maxima inmiddels in de receptieruimte beland.

Er waren mensen bij die op hun uitnodiging een oranje streep hadden; zij mochten met een van beide praten op een daarvoor afgesproken plek in de receptieruimte. Het hele gebeuren was van top tot teen geregisseerd, maar dat moet ook wel.

De media was ook aanwezig. Er was een cameraploeg van BVN (wereldomroep) en de presentator van Blauw Bloed en soms het Journaal Jeroen Snel was er ook. We kwamen met hem in gesprek en blijkt dat hij niet zo'n beroerde baan heeft. Ieder uitje dat het paar of de Koningin zelf maakt, nationaal of internationaal, is hij ook bij. Aangezien de Koningin naar Curacao gaat, mocht hij daar ook weer naartoe; altijd mensen die het beter hebben!!

Als afsluiter van de receptie had de Consul-Generaal een speech voorbereid waarin Prins Pils toch nog even werd herinnerd aan zijn bezoek aan het Heinekenhuis tijdens Sydney 2000. Het schijnt dat onze Koninklijke Zuipheid daar de volledige drankvoorraad tot zich heeft genomen. Hij reageerde daar uiterst sportief op en zei met een knipoog dat dat allemaal wel meeviel, maar dat zijn telefoonrekening een beetje uit de klauwen was gelopen door de verantwoording die hij aan het thuisfront moest geven. Intussen stond Maxima op de achtergrond al drinkgebaren te maken, dus een kern van waarheid zat er zeker in.

Rond 1 uur was het einde verhaal; Het paar verliet het Parliament House niet voordat het toch nog even met 8 kindertjes een klein praatje had gemaakt die een prachtige (!) tekening hadden gemaakt... Kort daarna zijn wij ook weer huiswaarts gegaan.

Helaas hebben we geen foto kunnen maken maar zodra de ingehuurde fotograaf ze op de site heeft gezet zal ik dat zeker even melden, wordt vervolgd...