Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Sunday, October 22, 2006

Sydney Aquarium






Op 17 oktober zijn we naar het Sydney Aquarium geweest. Dit is gelegen in Darling Harbour, een prachtig haven die voor iedereen wat heeft te bieden.

Naast het Sydney Aquarium en het Sydney Wildlife World is er ook een IMAX-theater, het Maritime Museum, het Powerhouse Museum (over de historie van Australie, is niet zo groot dus), de Monorail die je vervoert van de Rocks naar Darling Harbour (over het water), het Casino en de Cruises. Je kunt vanuit de haven prachtige cruises maken op een heerlijk ouderwetse stoomboot of een supermoderne jacht met een paar honderd man; let wel smoking verplicht.

Na het Aquarium zijn we nog naar het IMAX-theater gegaan. Het scherm waarop je de film bekijkt is 10 keer groter dan een normaal Pathe-scherm!!! Wij hebben daar naar Blue Sea gekeken in 3D. In dit spectakel-stuk wordt de zee en diens bewoners prachtig in beeld gebracht.

Dagje Sydney en Bondi Beach






We zijn op 11 en 12 oktober (twee dagen dat Anne-Marie vrij was) in hartje Sydney en het strand van Bondi Beach geweest. Op Bondi Beach begon de dag werkelijk te gek; windstil en 30 graden, maar omdat we nu nog midden in de lente zetten kan het weer ook ineens omslaan, en dat gebeurde ook. De wind wakkerde aan tot kracht 5/6 en het perfecte strandweer was verdwenen. We hebben nog wel even een foto kunnen maken.

Een dag later zijn we aan de kant van Circular Quay naar de Harbour Bridge gelopen waar je een nog beter uitzicht hebt op zowel de Brigde als op The Opera House, vastleggen dus!

Ik heb ook nog even een foto van hoe ik bijna dagelijks achter mijn laptop zit met alle apparatuur om me heel, inclusief webcam, boxjes en de printer/scanner/kopieerder.

Saturday, October 14, 2006

Foto's Blue Mountains




Blue Mountains

In het weekend van 8 en 9 oktober zijn we met een witte huurauto naar de Blue Mountains gereden. Heel vreemd als je voor de eerste keer in een auto zit waarin het stuur rechts zit... en dan moet je ook nog eens links rijden. De ruitenwisser heb ik regelmatig onnodig gebruikt!!

In anderhalf uur ben je op de plaats van bestemming en dat was Wentworth Falls. Met behulp van TomTom werden we voor de deur afgezet!! Zaterdagmiddag hebben we eerst in Katoomba geshopt, waarna we in de bergen van Wentworth Falls een mooie wandeling gemaakt hebben naar een paar prachtige hotspots.

Zondagochtend zijn we heel vroeg opgestaan (7:30) en hebben we bij het hotel een wandeling gemaakt naar de lokale waterval. De berg af is niet zo'n probleem, maar die berg op !! Er wordt grondwater naar boven gepompt; door een soort afwateringssysteem komt dat water in de vrije natuur terecht wat vanuit de bergen een prachtige waterval creeert.

Na ons ontbijt zijn we naar Scenic World gereden in Katoomba. Dit uiterst touristisch dorpje is de trekpleister van alle dorpjes in de Blue Mountains doordat het de Three Sisters heeft. Deze rotsenformatie heeft zich op een natuurlijke wijze ontwikkeld, maar uiteraard doen de gekste verhalen de rondte.

We zijn in een soort ijzeren kooi naar beneden geschoten; na deze rit zit je halverwege de bergen; vanuit hier kun je al prachtige kiekjes maken van de unieke uitstraling van de Blue Mountains. Je kunt goed zien dat er een blauwe gloed over de bergen hangt, deze wordt gecreeert door de eucalyptus die de bomen uitademen.

Er volgt een uitgezette wandeltocht door het tropische oerwoud waarbij de kolenmijnen en de ontwikkeling van de natuur centraal staan. Helemaal beneden aangekomen, ga je met een enorme cabine (gemaakt in Zwitserland) boven alle bomen uit, naar de top wat tevens het begin/eindpunt van de tour is: prachtig!!

Friday, October 13, 2006

Willem-Alexander en Maxima


Het heugelijke nieuws dat Maxima weer zwanger is heeft ook Australie bereikt; nu hadden wij via via gehoord dat het koninklijk paar ook naar Sydney zou komen. We hebben ons vervolgens ingeschreven op de allerlaatste dag dat het nog kon en de brief hoogstpersoonlijk afgegeven bij het consulaat.

Gisteren hebben we bericht gekregen dat we zijn uitgenodigd om het koninklijke paar persoonlijk te ontmoeten !!! Er is een receptie in het House of Parliament waar het paar aanwezig zal zijn. Dat alles gaat plaatsvinden op zaterdag 28 oktober 2006.