Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Saturday, October 14, 2006

Blue Mountains

In het weekend van 8 en 9 oktober zijn we met een witte huurauto naar de Blue Mountains gereden. Heel vreemd als je voor de eerste keer in een auto zit waarin het stuur rechts zit... en dan moet je ook nog eens links rijden. De ruitenwisser heb ik regelmatig onnodig gebruikt!!

In anderhalf uur ben je op de plaats van bestemming en dat was Wentworth Falls. Met behulp van TomTom werden we voor de deur afgezet!! Zaterdagmiddag hebben we eerst in Katoomba geshopt, waarna we in de bergen van Wentworth Falls een mooie wandeling gemaakt hebben naar een paar prachtige hotspots.

Zondagochtend zijn we heel vroeg opgestaan (7:30) en hebben we bij het hotel een wandeling gemaakt naar de lokale waterval. De berg af is niet zo'n probleem, maar die berg op !! Er wordt grondwater naar boven gepompt; door een soort afwateringssysteem komt dat water in de vrije natuur terecht wat vanuit de bergen een prachtige waterval creeert.

Na ons ontbijt zijn we naar Scenic World gereden in Katoomba. Dit uiterst touristisch dorpje is de trekpleister van alle dorpjes in de Blue Mountains doordat het de Three Sisters heeft. Deze rotsenformatie heeft zich op een natuurlijke wijze ontwikkeld, maar uiteraard doen de gekste verhalen de rondte.

We zijn in een soort ijzeren kooi naar beneden geschoten; na deze rit zit je halverwege de bergen; vanuit hier kun je al prachtige kiekjes maken van de unieke uitstraling van de Blue Mountains. Je kunt goed zien dat er een blauwe gloed over de bergen hangt, deze wordt gecreeert door de eucalyptus die de bomen uitademen.

Er volgt een uitgezette wandeltocht door het tropische oerwoud waarbij de kolenmijnen en de ontwikkeling van de natuur centraal staan. Helemaal beneden aangekomen, ga je met een enorme cabine (gemaakt in Zwitserland) boven alle bomen uit, naar de top wat tevens het begin/eindpunt van de tour is: prachtig!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home