Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Saturday, October 27, 2007

Tommy





Afgelopen 1 september 2007 is Tommy 2 jaar geworden. Tommy's voorganger heette Otto. Helaas is Otto veel te vroeg, op 8-jarige leeftijd ingeslapen. Omdat Otto zo'n lieve aanhankelijke kater was, hebben we een bijna identieke kater in Belgie opgehaald, Tommy genaamd. Kattenvrienden let op: rode katers zijn bijna altijd lief! Inmiddels is Tommy wel de baas in huis, mede doordat Geertje het fysiek aflegd tegen deze rode krachtpatser.

Geertje





Even voorstellen: Geertje van Gennip! Inmiddels 14 jaar (is bijna 100 in kattenjaren) heb ik gekregen van vrienden als verjaardagskado. Toen ik deze kleine, 6 weken oude, kater in mij handen kreeg wist nog niemand wat het was: een mannetje of een vrouwtje?? Ik had dus twee namen bedacht: Geertje (mannetje) en Fransien (vrouwtje). Gelukkig bleek het een mannetje!!

Zwanen in de Erasmusgracht





Een jaar vol flora en fauna in Australie, Canada en de USA blijft hangen; ik had al een zwak voor katten; daar is nu dan een algeheel zwak voor alle dieren uit ontstaan. Wij wonen aan de Erasmusgracht en er is zowaar een Zwanen-explosie geweest t.o.v. voorgaande jaren. De gracht zit er helemaal vol mee, prachtig. Verder waren er natuurlijk ook de (huis, tuin en keuken)eend, het hoentje en een koppel gans-achtig, kwakend gevogelte die ik nooit eerder had gezien, helemaal leuk!!

Wednesday, October 24, 2007

The Tragically Hip in de Effenaar



Vanaf de dag dat we wisten dat we via Canada en de USA zouden terugvliegen naar Amsterdam, heb ik de website van de Tragically Hip in de gaten gehouden voor hun concerttour. Aangezien we zo'n 6 weken in Canada zouden zijn kon het zomaar gebeuren dat we in dezelfde stad waren op hetzelfde moment; helaas! The Hip is in San Diego, Vancouver, Calgary en Edmonton geweest voor optredens maar steeds waren ze veel te vroeg.... Totdat de dag daar was dat op hun site vermeld stond dat ze naar Nederland zouden komen; Yes, there is a God! Meteen heb ik een emailtje gestuurd naar de Kram om zoveel mogelijk mensen op te trommelen. Ze speelden twee maal in Paradiso, eenmaal in Groningen en eenmaal in de Effenaar op maandag 1 oktober. Uiteindelijk zijn we met een groep van 18 personen gegaan. Wij stonden op de 8e rij; wauw dat was nog eens gaaf en ze hebben ook nog eens al onze favoriete nummers gespeeld. The Hip: Thanks!!!!!

Geertje & Tommy in Best







De laatste maanden van ons verblijf logeerden Geertje & Tommy in Best bij de ouders van Hans. Daar woont natuurlijk ook de kat van zijn ouders, Joepie. Tommy en Joepie waren meteen vriendjes, mede doordat ze leeftijdsgenootjes zijn. Geertje, de veteraan met 14 jaar, had het niet zo met Joepie. Al met al zijn ze heel goed de laatste weken doorgekomen en vlogen de kilootjes eraan. Inmiddels zijn ze weer redelijk op gewicht en zijn ze weer terug in de Sanderijnstraat; poe poe wat een vakantie!!

Monday, October 22, 2007

Hockeyen bij HVA



Overtollige kilootjes kunnen er op een snelle manier af door te gaan sporten. Een paar maanden geleden ben ik gevraagd door Stijn om in zijn team (Heren Veteranen A) te komen keepen. Door mijn enthousiasme en liefde voor de club heb ik uiteraard onmiddelijk "Ja" gezegd. De combi wonen in Amsterdam en hockeyen in Eindhoven heeft tot nu toe nog geen problemen opgeleverd. Helaas zijn de prestaties van ons team nog niet echt om over naar huis te schrijven, maar uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat dat volgend jaar wel eens anders zou kunnen zijn!!! Zie ook http://www.hvaoz.org/

Aankomst in Nederland



September 2007; Op de 13de hing in Best de vlag letterlijk buiten. Exact op tijd arriveerden we op Schiphol. Vreemd is het gevoel wat in je opkomt als je op Schiphol langs alle gates loopt: zijn we nou 2 of 3 weken weggeweest. Allejezus wat is het afgelopen jaar snel gegaan. We hebben onze eerste dagen in het gezellige zuiden doorgebracht bij de ouders van Hans. De laatste weken waren ook Tommy en Geertje daar op bezoek en zijn daar wel heel erg verwend. Bedankt mam en pap!

Einde Wereldreis



Op 13 september 2007 is er een eind gekomen aan onze wereldreis. Een van de laatste foto's die we hebben gemaakt in New York is typerend genoeg een zilveren wereldbol. In een jaar tijd zijn we de aardbol helemaal rond gevlogen. Als je dat recht toe recht aan doet ben je 40.000 km verder. Door alle vluchten die we hier en daar extra gedaan hebben ivm vakanties e.d., hebben wij misschien wel 50.000 km gevlogen! En dan zitten we nu weer in Nederland, boehoe..... snik!