Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Wednesday, August 29, 2007

Head-smashed-in Buffalo Jump





Zo'n 1,5 uur rijden onder Calgary ligt een centrum genaamd Head-smashed-in Buffalo Jump dat wordt onderhouden door Indianen. Hier wordt een historisch verhaal verteld over de manier om buffels te doden ten tijde van de pijl en boog. Zij joegen de buffels op naar een bepaald pad en lieten ze daar van een flinke helling naar beneden vallen waar die arme beesten hun dood vonden. Er zijn hier tientallen miljoenen buffels op deze manier aan hun eind gekomen. Het was zelfs zo erg dat de buffel even een bedreigde diersoort was. Het hypocriete van dit verhaal is dat er ooit een klein jochie onder een van hellingen heeft gestaan en daar dus is bedolven onder de buffels. Juist dat was de aanleiding om dit centrum op te zetten en zo te noemen; gemengde gevoelens....

Calgary Olympic Park & Minigolf




Later die middag zijn we nog door het Calgary Olympic Park gelopen en hebben we een potje minigolf gedaan. Hans won!

Calgary Olympic Oval & COP





Calgary is in Nederland vooral bekend vanwege de Olympische Spelen. Als nederlander moet je zeker een keer in de Olympic Oval geweest zijn, waar vele landgenoten prachtige schaatsprestaties hebben neergelegd, waaronder natuurlijk Yvonne van Gennip (3x goud! in 1988). Bij de schaatsbaan zelf is weinig te zien van de Olympische herinnering van 1988; wel is de Olympic Torch daar tentoongesteld.

Elbow River in Calgary



Woensdagmiddag was een heerlijke zonnige middag. We zijn gaan fietsen in het natuurgebied van Calgary, dat een beschermd gebied is dus daar stopt de stad! Er is een soort ANWB-route van zo'n 18 kilometer uphill en downhill. We hebben de 18 km niet vol gemaakt. We zijn gestopt bij de Elbow River. Hier kun je leuk wandelen en zwemmen, maar ook steentjes over het water laten springen.

Paardrijden in Anchor D






Na ons bezoekje aan Black Diamond zijn we (Karey, Peter, Trueman, Anne-Marie en Hans) gaan paard rijden in de heuvel van Calgary bij Anchor D. In dit prachtige gebied zijn vele films opgenomen en momenteel zijn ze zelfs nog bezig met een film met Brad Pit over een cowboy-held van begin 20e eeuw. Hans had nog nooit op een paard gezeten, de rest wel. Alle paarden hadden een naam; het paard van Hans was genaamd RAF en het paard van A-M heette Doc (What's in the name). De spierpijn na 3 uur paard rijden was dan ook onvermijdelijk, maar de volgende dag viel het uiteindelijk reuze mee.

Tuesday, August 28, 2007

Black Diamond



Dit is een klein dorpje met een aantal winkeltjes, een kerk, een kroeg en Marv's Classic Sodashop waar je de lekkerste ijsjes van Calgary eo kunt kopen. Naast de ijswinkel heeft Marv ook een leuk 50-jaren winkeltje opgezet en speelt hij een paar keer per dag een overheerlijk Elvis nummer.

Saturday, August 25, 2007

Calgary Zoo




Uiteraard moesten we ook hier een bezoekje brengen aan de lokale dierentuin (het lijkt wel een obsessie!). De caribou is een van de dieren die een gewei heeft, verder heb je nog het hert, de elk en de moose. Deze caribou heeft verreweg het grootste gewei. Verder liepen er vele katachtige beesten rond zoals deze puma oftewel "cougar". In een grote overdekte ruimte is plaats gemaakt voor vele dieren zoals dit nijlpaard, giraffen en vele vogels.

Friday, August 17, 2007

Calgary & The Van Buren Family



Vanaf 13/8/07 zitten we bij familie Van Buren (familie van A-M) in Calgary. Helaas zijn de vrouwen van de familie weg. Kate is in Ierland en Aurora in Fernie; die zien we later.

Besneeuwde Toppen



Op de weg terug van Whistler naar Squamish zijn we nog een aantal keer gestopt om de besneeuwde bergtoppen te zien; het was gelukkig helder weer dus de foto's waren redelijk scherp.

Whistler






De Olympische Spelen in 2010 worden in Vancouver gehouden. 150 kilometer boven Vancouver ligt het touristische skiplaatsje Whistler. Hier worden vele onderdelen van de OS gehouden mede door de sneeuwgarantie t.o.v. Vancouver zelf. Whistler is een leuk ski-dorp met vele exclusieve winkeltjes en een "Amsterdam-pub".

Hiken in Squamish





Er kan overal gehiked worden; dat is lopen met een flink steigingspercentage door prachtige bosrijke gebieden. Op advies van de campingeigenaar deden we de hike naar Brohm Lake. Hij had er echter niet bijgezegd dat deze hike enorm steil was en zo'n 1,5 uur heen en 1,5 uur terug duurde... De volgende dag ging gepaard met veel spierpijn!!

Camperen in Squamish


Eenmaal terug op het vaste land van Canada (Vancouver), hadden we de tweede week gereserveerd om te gaan camperen met Femke en Meran in de buurt van Whistler. Met een prachtige huurauto, waarin alleen ik (Hans) mocht rijden, zijn we met 2 tentjes uiteindelijk in Squamish terecht gekomen.

Vancouver Island -> Chemainus



Op de terugweg van Victoria naar Nanaimo, zijn we gestopt bij een heel klein plaatsje genaamd Chemainus voor een koffie-break. Dit dorpje staat bekend om haar mooie muurschilderingen. Overal waar je ook kijkt is een muurschildering te vinden. In de bakkerij waar we onze koffie gingen drinken lagen de volgende lekkernijen in de vitrine: limburgs vlaaitje, gevulde koek, appelbol. Inderdaad, de eigenaar is jaren geleden uit nederland met een boek vol recepten naar Canada verhuisd.

Thursday, August 16, 2007

Victoria (2) & Whale Watching






Op de boulevard van Victoria is heel veel cultuur te vinden, uiteenlopend van goochelaars tot drummers en heel bijzonder (goed) was de combinatie doedelzak/trom. Deze mannen gingen er met volledige overgave en snelheid in, geweldig! De tweede dag in Victoria zijn we op een tour geweest en hebben orca's oftewel "killer whales" gezien; impressive!

Victoria (1)






Victoria is een heel mooi stadje. Het doet een beetje Engels-Victoriaans aan (What's in the name). Het heeft een geweldig gezellige boulevard aan de haven een een prachtig (lees prijzig) hotel "The Empress". Op de andere hoek staat het gigantische Government Building dat 's-avonds schitterend verlicht is.

Vancouver Island -> Victoria



Onderweg van Ucluelet naar Victoria (hoofdstad van de provincie British Columbia) probeerden we een Hotel te regelen in Victoria. Aangezien de telefoonbereikbaarheid beperkt is door de vele prachtige bomen werd ons gesprek met een mogelijk hotel halverwege afgebroken! Oplossing: terugrijden... dus dat deden we en hebben het Bed & Breakfast op de snelweg geregeld, lang leve de lonely planet. Op advies van Pam zijn we gaan eten bij een Italiaan. Dit was nog eens een goed advies; ze hadden zelfs Hoegaarden, onze avond kon niet meer stuk!