Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Sunday, July 29, 2007

Vliegveld San Diego



Met dit mini-vliegtuigje zijn we van Los Angeles naar San Diego gevlogen; er konden niet meer dan 35 personen in... ik kon er niet in staan!

Monday, July 23, 2007

Afscheidsborrel Australie






Op 17 juli 2007 hebben we afscheid genomen van onze australische nederlandse vrienden bij het Green Park Hotel. We kregen nog een leuk klein australische vlaggetje (van Pieter en Femke) waarop iedereen zijn/haar naam kon schrijven; dit is natuurlijk een leuk souvenir!

Vaarwel Sydney!





Na 11 maanden Sydney was het voor ons tijd om te vertrekken. We hebben hier een geweldige tijd gehad en geprobeerd het zo leuk mogelijk te vertalen op deze site; hopelijk is dat gelukt! Donderdag 19 juli 2007 heeft Mark ons op het vliegveld van Sydney uitgezwaaid voor de eerste vlucht naar San Diego. Deze vlucht bestond echter uit 3 etappes: Sydney -> Nadi (Fiji) - duurde 4 uur - daarna Nadi -> Los Angeles - duurde 10 uur - en tenslotte Los Angeles -> San Diego - duurde 45 minuten. Helaas hebben we niet al te veel kunnen slapen maar we hadden wel voldoende beenruimte. Redelijk brak kwamen we dus in San Diego aan, waar bleek dat 3 van de 4 koffers nog in Los Angeles stonden... lekker dan! De volgende ochtend zijn ze gelukkig - enigszins gehavend - alsnog aangekomen bij het Hotel.

Tuesday, July 17, 2007

Laatste dag Port Douglas






Na een overheerlijke lunch bij het Court House (super prawns!) zijn we nog wat laatste foto's gaan schieten bij het strand van Port Douglas.

Cape Tribulation (2)






's-Middags zijn we na een heerlijke lunch (barramundi speciaal) door een krokodillengebied gevaren met een boot.... De VIP was "Fat Harold", deze 5 meter lange Croc is met zijn imposante vertoning de trekpleister van het gebied; te dichtbij komen was dus geen optie!

Op de terugweg hebben we nog een paar stops gemaakt; een daarvan was aan de kust tussen Cape Tribulation en Port Douglas. Hier worden binnenkort de nieuwe series opgenomen van het vervolg van "Band of Brothers", "Pacific" genaamd, met Tom Hanks en regisseur Steven Spielberg. De laatste stop was bij de Mosman Gorge. Dit prachtige natuurgebied staat bekend om de mooie waterstroom door enorme witte stenen.

Cape Tribulation (1)






Semibewolkte dagen waren sporadisch in de twee weken dat wij er waren dus zijn we toen het rainforest ingedoken: Cape Tribulation, 'where the rainforest meets the reef.' Tot nu toe is in dit gebied slechts 3% van alle planten en bomen in kaart gebracht; Het gebied is gezond; er staan zelfs oude bomen en planten die meer dan 1000 jaar oud zijn. Er zijn zelfs planten/bomen waar anti-kankermedicijnen van gemaakt worden. Tijdens onze tocht met 6 (italiaans gezin en wij) kwamen we ook nog een heel grappig verkeersbord tegen over de cassowary. Dit beest wordt bedreigd met uitsterven want er zijn er nog maar 1200 op de wereld en daarvan leven er 600 in Australie (gevaarlijke beesten trouwens, met vlijmscherpe klauwen). Een van de stops was op een prive-terrein van een oud-nederlander (Andriessen) die een bergrivier in de achtertuin heeft lopen; uiteraard moesten we erin, brrrrrrr! Wel heerlijk verfrissend

Koffie en Wijn proeven in Mareeba





Met de campervan van Joost en Nicky zijn we de binnenlanden van Queensland ingereden. We kwamen uit in het plaatsje Mareeba; dit staat bekend om haar koffie-proeverij. Na een vliegensvlugge uitleg gehad te hebben van een dame die zichtbaar veel te veel koffie op had, kregen we zelf de gelegenheid om diverse koffies en chocolaatjes te proeven, prima! Wij zijn vervolgens nog een stukje verder gereden om in een natuurpark te lunchen. Dat was leuk om in de vrije buitenwereld met alleen maar zingende vogels en andere dieren te lunchen. Tenslotte zijn we bij een mangowijnproeverij geweest. Op de terugweg hebben we nog vele roofvogels gezien en termietenheuvels.

Sunday, July 15, 2007

Joost en Nicky op bezoek






Tijdens onze laatste week in Port Douglas kregen we bezoek van Joost en zijn vriendin Nicky die Australie met een Campervan doortrekken. Zij zijn begonnen in Perth en zijn via de kust en Darwin richting de noord-oost kust van Australie gereden. Nu zijn ze op weg naar Sydney. We hebben een aantal dingen samen ondernomen; snorkelen bij Low Isles en met de campervan de binnenlanden in. Het Low Isles gebied is de plaats waar de held van Australie Steve Irwin is doodverklaard. Hij was aan het duiken bij een van de omringende reefs.

Port Douglas








Vakantieweek 2 verbleven wij in het Bay Villas Resort in Port Douglas. De fan van mooie vakantiekiekjes kon hier helemaal los gaan! Dat heeft Anne-Marie dus ook gedaan... Aan het strand, omringd door vele palmbomen staat een wit kerkje - St. Mary's at the Beach - waar wekelijks trouwerijen plaatsvinden. Wie wil daar nou niet trouwen?

Zonsondergang Cairns


Cairns Tropical Zoo (2)





Cairns Tropical Zoo (1)







Schitterend vonden wij de Zoo bij Cairns. Deze is volgens ons de best onderhouden Zoo die we tot nu toe gezien hebben. Alle paden waren netjes aangeharkt en alle dieren hadden voldoende ruimte. De grote trekpleister was de kraamafdeling waar de koala's met hun jong in de bomen zaten. Gelukkig hebben we op gepaste afstand de krokodillenshow gezien. Mijn grote vrienden, de Kookaburra's waren ook aanwezig en ik heb zelfs hun lach op film staan, haha!