Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Monday, June 25, 2007

Afscheidsborrel (2)





Afscheidsborrel (1)





Aansluitend hadden we de afscheidsborrel bij het Green Park Hotel in de straat; dit was uiteraard weer eens vanouds gezellig en we zijn dan ook op z'n australisch dronken geworden, Cheers Mate!

Laatste dag Emergency Department RPAH (3)



Laatste dag Emergency Department RPAH (2)





Laatste dag Emergency Department RPAH (1)





Pokeravond





Poker is Hot!! Iedereen kent het of heeft er wel eens van gehoord en op TV wordt het ene na het andere programma voorzien van poker-ingredienten. Zodoende had ik het idee om ook eens een pokeravondje te organiseren bij de Una's. Maar liefst 15 gegadigden voor de hoofdprijs hadden zich gemeld. Na een heerlijk dinner werden de borden en het bestek vervangen door kaarten en fiches en kon het bal beginnen. We hadden 3 tafels van elk 5 personen, waarvan de 2 beste per tafel aan de finaletafel de prijzen gingen verdelen. De finaletafel bestond uit Martijn, Jelte, Indy, Anne-Marie, Bas en Hans. Uiteindelijk gingen Indy, Martijn en Hans voor de eerste 3 plaatsen... De hoofdprijs was voor Indy die de mannen meedogenloos van de tafel speelde.

Thursday, June 07, 2007

Kunstwerk





Op het terrein van het het Olympic Park staan diverse prachtige kunstwerken; een enorme metale sporter en een fontijn met buizen die trapgewijs naar beneden loopt. Op de achtergrond zie je een soort pyramide. Deze is gebouwd van al het afval dat tijdens de Spelen is gemaakt.

Telstra Stadium



Het Telstra Stadium (voorheen Olympisch Stadion) heeft een soort "wavend"/golvend dak. De reden is typisch Australisch; het is gemaakt in de vorm van de rand van een hoed die men hier alemaal draagt in de zomer tegen de zon, maar dan zonder kurkjes. De zonnepanelen die om het stadion staan, kunnen ruimschoots zorgen voor de energie die nodig is in het stadion. Tevens wordt het regenwater dat valt op het dak, geleidt naar een aantal enorme tanks (300 miljoen liter) waarmee alle toiletten tegelijkertijd kunnen worden doorgespoeld.

Sydney Olympic Park (3)





Op de terugreis zijn we toch nog even gestopt bij het Olympic Park. We hadden nog niet alles op de gevoelige plaat vastliggen dus was dit de uitgelezen mogelijkheid. Het Hockeystadion hebben we, mede dankzij het fijne zonnetje, mooi kunnen vastleggen. Vervolgens zijn we richting het Tennis Centre gelopen. Alle ingangen waren gesloten op 1 na; we stonden dus helemaal alleen in die Arena, wauw!

Hotel en omgeving




Aangezien dit hotel op de rand van een berg is gebouwd heeft het een grandioos uitzicht over de bergen, je kijkt als het ware in de vallei. Bij het hotel zelf waren een aantal faciliteiten beschikbaar waaronder de tennisbaan, een wandeltuin met rozen en een zwembad met sauna.

Diner




's-Avonds zijn we, na heerlijk in het bubbelbad te hebben gezeten, gaan eten in het Hotel. We hadden een 3-gangen menu en dat was smullen. Carpaccio, Scampi, Tenderloin en nog heerlijke toetjes, mmmm.

3 Sisters en de zonsondergang





We zijn vervolgens nog naar Echo Point gereden waar je het mooiste uitzicht hebt over de Blue Mountains inclusief The 3 Sisters. Omdat het al later in de middag was, was de zon al gedeeltelijk weg en maakte het een kleurenspel met de wolken; de wolken kregen een roze/rode gloed van de onderkant en een lichtblauwe van boven, prachtig!

Grose Valley





Na ingecheckd te hebben zijn we in het plaatsje Blackheath heerlijk gaan lunchen en zijn we vervolgens naar een van de vele lookouts gegaan; deze heet de Evans Lookout. Een aantal jaar geleden hebben bosbranden dit gedeelte flink beschadigd, maar de natuur is hier zo sterk en gewend aan dit feit dat het zich na verloop van tijd weet te herstellen en de zwarte roet van zich afgooit. Het is hier ook muisstil.... en het enige wat je hoort zijn de vogels. Je wordt er stil van.

Verjaardag Hans






Dinsdag 5 juni was Hans jarig. Als verrassing mocht hij een auto huren en verder niks. In de loop van de ochtend zijn we de auto op gaan halen en vertrokken naar ??? Uiteindelijk was de bestemming bekend; de Blue Mountains. Daar waren we al eens geweest maar nog niet in het plaatsje Medlow Bath. Dit ligt zo'n 7 kilometer achter het grote Katoomba. We hadden een kamer in het Grand Mercure Majestic Hotel aan de Megalong Valley; hele mond vol maar mooi was het er wel.