Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Friday, May 25, 2007

Karten





Zaterdag 19 mei 2007 zijn we met 20 man gaan indoor-karten in de suburb Arncliffe. Dit is echt in the middle of nowhere ten westen van het vliegveld (domestic). Al snel bleek dat we ergens in de jaren 80 terecht waren gekomen want rondetijden en signaleringen waren ver te zoeken. Daarentegen werd ieder tikje tegen een zijkant (bandenstapel) of tegen elkaar met een vermanende blik/vinger beantwoord. We hebben gereden in 2 groepen en iedere groep mocht dus 3 keer 10 minuten rijden. Degene die de snelste ronde had gereden was de overall-winner. Geert (Una's) zou eigenlijk zelf meedoen, maar haakte op het allerlaatste moment af; wel had hij een dinner voor 2 beschikbaar gesteld! Eerste was Kai, tweede was Hidde en derde was Hans. Smakelijk eten Kai! Aansluitend hadden we nog een BBQ geregeld en later zijn we nog met een man of 10 gaan borrelen in Victoria Street en de Kings Cross... de volgende dag: spierpijn!!!

Patient Hans




Na de ingreep heb ik nog lekker een nachtje mogen bijkomen in een veel te kort Australisch ziekenhuisbed. Hierbij de foto's van voor en na...

Rabbitohs




12 mei 2007 ben ik (Hans) samen met Pieter, Sander, Dorine en Stephen naar een Rugby League wedstrijd geweest van de Rabbitohs. Terwijl alle teams namen hebben van gevaarlijke beesten als de Bulldogs, Sharks, Panthers, Dragons en Tigers, doet dit team het met de Rabbits (konijntjes). De mede-eigenaar van dit team is Gladiator Russell Crowe. Die hebben we ook nog op de foto kunnen zetten. Helaas hebben de Nijntjes verloren en doen ze het dit seizoen tot nu toe niet echt best, maar de play-offs moeten ze zeker nog wel kunnen halen.

Folderen met Pieter



Problematisch was het wel maar ook hebben we erg veel plezier gehad! In maart 2007 zijn Pieter en ik folders gaan bevestigen bij/aan boten in Elisabeth Bay.... Klinkt natuurlijk enorm leuk; met een rubberbootje, in 1 van de vele havens van Sydney, varen van bootje naar bootje en dan de flyers die Pieter van te voren klaargemaakt had met gewichtjes en watervaste zakjes met wasknijpers, aan de boot vastmaken en/of op het dek gooien. Pieter had een rubberbootje met motor geregeld waar je normaliter met 4 man in kon. Ik denk dat het bootje in de was gekrompen was want vier man in dat ding was zo goed als onmogelijk. Al met al gingen we voortvarend van start totdat het bootje in het water gelaten moest worden. Een vervelend uitstekende spijker boorde een gat in de onderkant van het bootje, damn! Uiteraard hadden we geen plaksels bij ons maar wel dikke tape. Na een zeer professionele plakaktie zijn we alsnog te water gegaan en hebben we de folders rondgebracht. Na een uurtje was het bootje inmiddels zo volgelopen dat we wel moesten stoppen om het water eruit te laten lopen.... Drijfnat vervolgden we onze missie; alleen er stak een wind op zodat we steeds meer golven om onze oren kregen. Op een gegeven moment waren we zelfs de tape kwijt en toen hebben we maar besloten de missie te staken, toch hebben we bijna alle boten voorzien van folders!!

Sunday, May 06, 2007

Koninginnedag 2007





30 april 2007 was de mooiste dag om Koninginnedag te vieren omdat dat tevens de eerste dag was van het landskampioenschap van PSV. Hoe bizar deze titel is binnengehaald hoef ik niemand te vertellen; iedereen zal zich dit in lengte van jaren heugen vooral Louis van Gaal en Ten Cate. De ambassade had een mooie lokatie geregeld waar zo'n 600 mensen aanwezig waren. Onder de gasten was ook bezoek uit Nederland; Joost Bekker en Nicki zijn diezelfde dag gearriveerd in Sydney, zullen een paar dagen in hier blijven en gaan daarna drie maanden reizen vanaf Perth via de kust all the way to Sydney.

Volle Maan


Aangezien we op de negende verdieping wonen hebben we een flink uitzicht; zodoende kunnen we weliswaar net iet de zee zien maar wel een mooie horizon. Van de week waren we getuigen van een schemering waarbij de maan enorm laag stond en alleen maar steeg.

Saturday, May 05, 2007

Australian Football League (AFL)





15 april en 28 april zijn we naar twee thuiswedstrijden gaan kijken van de Sydney Swans. Dit is een van de weinige AFL-teams die in Sydney spelen. 70% van alle AFL-teams spelen in Melbourne. Aangezien de Swans het erg goed doen de laatste jaren is de confrontatie tussen de Swans en een team uit Melbourne bijna onvermijdelijk en spannend. De competitie is net begonnen dus op dit moment is er nog geen grrot verschil tussen de teams. Dit spel wordt op een rond veld gespeeld met aan weerszijde 4 palen waarval de middelste 2 hoger zijn. Als een bal wordt geschopt tussen die 2 palen, levert dat 6 punten op, anders is het 1 punt. Tackelen mag niet boven de schouder en onder de knie en verder zijn er geen regels, mooi he!!

Onze straat: Victoria Street





In Sydney staat Victoria Street bekend als een van de beste en leukste restaurantjes-straat van de stad. In deze straat wonen wij dus! Heerlijk! Van koken komt dus weinig...

Naast ons gebouw 'Top of the Town' zit een overheerlijke bakker, waar we regelmatig croissantjes halen. Daarnaast zit de brandweer, dus we horen nogal eens wat sirenes, ook van de ambulances, omdat hier in de straat ook een ander ziekenhuis is, St. Vincents hospital.

Herfst in Sydney





In australie zijn, zoals bekend de jaargetijden precies andersom dan in Nederland. Terwijl het dus lekker Lente is in Nederland, zitten wij nu midden in de Herfst. De bomen laten ook hier hun bladeren los. We hebben een aantal weken redelijk wat regen en wind gehad, ook de temperatuur was behoorlijk lager dan we gewend waren en het is zelfs voorgekomen dat het in Nederland warmer was dan in Sydney: belachelijk! Gelukkig is het de afgelopen week weer ruim 25 graden...

Royal Prince Alfred Hospital (RPAH)















Er wordt ook nog steeds gewerkt hoor!! Anne-Marie werkt 40 uur per week verdeeld over 4 dagen van 10 uur. Het RPA ligt in de wijk Camperdown. Het merendeel van het personeel is niet-australisch. De collega's komen uit Engeland, Ierland, Schotland, Pakistan, India, Columbia, de Filipijnen en uiteraard Nederland.
Met de bus is het vanaf het ziekenhuis een kwartier naar het centraal treinstation. Vervolgens is het nog eens tien minuten treinen naar Kings Cross; de totale reistijd is dus ongeveer 30 minuten als alles meezit.