Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Thursday, February 22, 2007

Queen Mary 2 & Queen Elisabeth 2





20 februari 2007 stond in het teken van cruiseschepen. Het grootste cruiseschip, de Queen Mary 2 had een stop van 1 dag in Sydney. Dit gebeurt niet dagelijks dus vele mensen kwamen op dit spectakel af om dit vast te leggen op film of foto. Wat wel exclusief was dat ook de Queen Elisabeth 2, het iets kleinere zusje, op diezelfde dag in Sydney zou aanmeren. Deze ontmoeting is slecht 1 keer eerder geweest, namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1941. Destijds werden beide schepen (toen nog de QM1 & QE1) ingezet om militairen te vervoeren naar het europese oorlogsgebied. De Queen Mary 2 is dusdanig groot/hoog dat die niet onder de Harbour Bridge (70 meter boven waterspiegel) door kon en moest dus aanmeren in een andere haven. De huidige ontmoeting in de haven van Sydney ging gepaard met een enorme luchthoorn-groet. Deze hoorns wegen 1000 kilo per stuk, en maken een dinosaurusachtig geluid, geweldig!! Je kunt een en ander nog nalezen op www.queenmary2.com.au

Monday, February 19, 2007

Van Bondi naar Bronte





Sydney staat bekend om haar vele stranden; verreweg het populairste (maar zeker niet het mooiste) is Bondi Beach. Hier gaat Jan en alleman ook heen als er ook maar een klein zonnestraaltje is, soort Scheveningen dus. Vanaf Bondi Beach kun je een loop doen richting Coogee Beach, waarbij Bronte dan halverwege ligt. Bondi-Bronte duurt ongeveer een uur inclusief wat rustmomentjes en foto's maken. Halverwege kwamen we een sportvliegtuigje tegen die zijn kunsten vertoonde met een aantal vrije vallen en loopings. Tenslotte zijn we beland op het kerkhof.... Anne-Marie's fetisj!

BBQ bij Martin & Sian



Je bent pas echt ingeburgerd als je een BBQ hebt; in Nederland hebben ze andere gedachten over inburgering, deze is stukke eenvoudiger!!

Martin Nieboer en zijn vrouw Sian zijn onlangs bevallen van hun tweede meisje; zij wonen hier al ruim 3 jaar en zijn wel ingeburgerd! We hebben heerlijk gebarbecued en kregen in de loop van de avond zelfs nog onverwachts bezoek van een possum. Deze alleseter kwam even gezellig langs voor wat restjes.

Gym en zwembad



2 a 3 keer per week zitten we in de Gym. Effe 30 minuten fietsen op een home-trainer, gevolgd door wat kilootjes liften en ter afsluiting de sauna in of het zwembad of allebei!!

De Gym zit aan de achterkant van ons appartementencomplex en heeft uitzicht op de stad met de Bridge en het Opera House, moooooi!! Het enige probleem is dat het zwembad reeds weken is dichtgetimmerd met planken vanwege werkzaamheden aan het gebouw, jammer....

Open Air Cinema in The Domain





Achter de Botanische tuin in de Domain was tijdens het zomerfestival van Sydney het jaarlijkse Open Air Cinema. Tijdens deze 5 weken durende filmvoorstelling zijn de allerlaatste krakers van de laatste maand en nog uit te komen films gedraaid waaronder Borat, the Prestige, the Departed e.v.a. Wij zijn naar My Best Friend geweest; een franse comedie over een man die geen vrienden heeft. Het scherm wordt vanuit een liggende positie boven het water, omhoog getakeld tot vertikale stand; rond zonsondergang, terwijl de enorme vleermuizen nog boven je hoofd vliegen, start de voorstelling. Deze Open Air is enorm populair omdat je tijdens de voorstelling aan de ene kant van het scherm de Bridge en het Opera House ziet in 1 shot en aan de andere kant de verlichte skyline van het CBD van Sydney.

Friday, February 09, 2007

Hardrock Cafe Sydney








Op 5 februari, de dag dat Anne-Marie en ik elkaar twee jaar geleden voor het eerst hebben gezien in Cafe de Fantast te Valkenswaard, zijn we naar het Hardrock Cafe geweest om eens goed te gaan eten; dat hebben we gedaan. Binnen hangt het vol met gouden platen/cd's en collectors items van popartiesten zoals een pak van Elton John, handschoenen van Madonna, dansschoenen van Michael Jackson en een aantal mooie affiches en posters. Boven de bar hangt een gigantische Cadillac, het plafond is beschilderd met overleden/vermoorde muziekhelden waaronder Elvis, Jimi Hendrix, John Lennon, Michael Hutchence en Kurt Cobain.

Tuesday, February 06, 2007

Cricket Engeland-Australie





Vrijdag 2 februari 2007 ben ik (Hans), samen met Pieter en Sander naar de Sydney Cricket Ground geweest om daar naar de wedstrijd Engeland - Australie te gaan kijken. De wedstrijd ging over 50 overs en is dus een 1-dagswedstrijd (dit is voor de cricket-intimi, een jaar geleden wist ik ook niet wat dit betekende). Dit cricketseizoen heeft Australie nog geen pot verloren dus het zou wel eens een eenzijdige wedstrijd kunnen worden... niets was minder waar. De Engelsen waren voor het eerst dit jaar heer en meester en versloegen Australie!! Door dit resultaat werd het enigszins onrustig in het stadion; meerdere malen ging de wave door het stadion, en toen gebeurde er iets waar ik met mijn gezond verstand dan weer net niet bij kan. Volgens de wet is het verboden om de wave in te zetten in een stadion, overtreding hiervan wordt bestraft door verwijdering uit het stadion.... zo gezegd zo gedaan, er werden mensen uit het publiek gehaald die volgens de (in enorme getale aanwezige) politie deze overtreding hadden begaan en werden uit het stadion gezet: BELACHELIJK! Ook het "boven je hoofd houden van bierbekers" die in de loop van de dag waren verbruikt is verboden, hierop staat dezelfde straf! Wat is het af en toe toch een maf land...