Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Saturday, January 27, 2007

Roger Federer in de Rod Laver Arena






Zondagavond speelde Roger Federer tegen Djokovic. Aangezien alle kaartjes al verkocht waren konden we er niet heen... maar iedere dag om 4 uur is er een mogelijkheid om teruggekomen kaartjes (van mensen die niet willen/kunnen) te kopen van de avondsessie. Vanaf 3 uur stonden we in de rij en hebben dus slechts 1 uur gewacht. Er waren nog kaartjes dus we zijn naar mijn tennisheld gaan kijken!!! In het echt gaat het dus allemaal nog harder dan op TV....

Australian Open (2)





Zaterdag - de tweede dag - zijn we, samen met Arjen en Mechteld naar het park gegaan, er was echter 1 probleem: regen! Er waren een paar momenten waarop we dachten, nu trekt het wel weer open maar dan kwam er weer een bui. In de tuin van het park stond een podium waar een lokale australische band stond te spelen; biertje erbij, het leek wel een festival. 's-Avonds zijn we met Jo, Arjen en Mechteld naar het Casino geweest; aangezien we de volgende dag weer vroeg bij het park wilden zijn ivm de wedstrijd van Rogier Wassen en Jeff Coetzee hebben we het niet echt laat gemaakt.

Australian Open (1)





Na 2 dagen Lorne zijn we op onze eindbestemming aangekomen: Melbourne. Hier blijven we 4 dagen en zullen we die alle vier doorbrengen op het Melbourne Park tijdens de Australian Open. Jo heeft voor ons kaartjes kunnen regelen dus we konden overal zo naar binnen m.u.v. de Rod Laver Arena, daar moest je aparte kaartjes voor hebben. De eerste dag hebben we o.a. Michaela Krajicek, Hantuchova, Baghdatis, Rogier Wassen, Fabrice Santoro, Andy Roddick, Jimmy Connors, Hrbaty, Monfils, Gasquet, Ancic en Safin gezien: een goed begin is het halve werk!!

Erskine Falls





5 Kilometer vanaf ons onderkomen bij de Erskine Falls Cottages, is een wandelroute die je leidt naar de watervallen van Erskine. Door de klimaatveranderingen van de laatste jaren (enorme droogte) snakt Australie naar ieder drupje water. Je ziet dat dus ook bij deze watervallen; terwijl je in de folders nog sterk stromend water ziet, zie je nu wat druppels naar beneden komen. Iedere keer als het regent, springt men in de lucht van geluk en zegt: "I'm really sorry for you guys, but we need the water!!"

Lorne (2)





Lorne (1)





Op de route van de Great Ocean Road hebben we een stop gemaakt in Lorne; dit prachtige dorpje aan de kust, is een soort vakantieoord voor de rijke jetset van Melbourne, aangezien dit op nog geen 2 uur rijden ligt van Melbourne. We hadden een cottage voor twee dagen hoog in de bergen waar vele prachtige vogels, waaronder de kakatoe en de koningsparkiet uit je hand kwamen eten. Wederom een confrontatie met een wild dier, het blijft een kippenvelmoment!! De eigenaar had ook een schat van een kat genaamd Bella.

Koala's in het wild






Tijdens de route over de Great Ocean Road, waar je op gedeeltes niet harder dan 25 km/uur kan rijden, kwamen we uit het niet een groep Koala's tegen die in de bomen zaten die over de weg stonden. Op dat moment kwam er net 1 uit de boom gekropen en liep zonder een kik te geven voor me langs en kroop in de volgende boom... Even later viel hij weer als een blok in slaap, want dit is wel heel veel aktiviteit voor 1 dag!!

Friday, January 26, 2007

Great Ocean Road






Vanaf Warrnambool zijn we begonnen aan de Great Ocean Road. Helaas was het weer juist op deze dag niet al te best, maar het regende gelukkig niet. In dit natuurgebied rijd je van het ene natuurschoon naar het andere. Deze lijmsteen-rotsen zijn in de loop der jaren gevormd door de erosie van moeder natuur. Langs deze kust zijn in het verleden vele schepen op de klippen gelopen en vergaan door de enorme harde storm en wind, daarom heet een gedeelte van de Great Ocean Road ook Ship Wreck Coast.

Thursday, January 25, 2007

Mount Gambier



Dit plaatsje staat bekend om haar prachtige blauwe meer genaamd Blue Lake (verrassend!!).

Heel veel meer heeft dit dorpje niet te bieden dus besloten we om ipv 2 dagen, na 1 dag door te rijden naar Warrnambool.

Meningie & Coorong National Park






Na twee dagen Barossa Valley zijn we 300 kilometer in zuideljke richting gereden; onze volgende stop was Meningie. Dit dorpje ligt midden in het Coorong National Park waar voornamelijk pelikanen leven. We bleven daar slechts 1 nacht aangezien we de volgende dag weer een flinke rit op het programma hadden staan en tevens wilde de chauffeur liever niet meer dan 300 kilometer per dag rijden. Onderweg zijn we een aantal keer gestopt om de natuur van dichterbij te bekijken en kwamen daar enkele leuke, in het wild loslopende dieren tegen (emoe). Onze stop was bij een kreeftenrestaurant waar je niet omheen kon!!

Wijnproeven in de Barossa Valley






Op zaterdag 13 januari zijn we in de omgeving van Tanunda naar een aantal Wineries gereden om diverse wijnen te proeven. Het ene landgoed is nog mooier dan het andere en hebben meer van de schoonheid genoten dan van de wijn (was met de auto!!). Het valt wel op dat vele wijnvelden een duits-klinkende naam hebben. Het blijkt dat in de 18e en 19e eeuw vele duitsers naar Australie zijn gekomen. Tenslotte hebben we nog een oude begraafplaats bezocht, ook hier vele duitse namen maar wat ook opviel dat vele kinderen op zeer jonge leeftijd het leven moesten laten.

Wednesday, January 24, 2007

Tanunda (Barossa Valley)






Na 2 dagen Adelaide zijn we vertrokken naar de Barossa Valley. Het plaatsje Tanunda ligt zo'n 75 kilometer ten noorden van Adelaide en is met een uurtje te bereiken. De Barossa Valley staat bekend om de vele wijngaarden; je kunt bij iedere wijngaard gratis wijn proeven. Eind van de middag arriveerden we bij de Basedow Road Units. We zijn rond 20:00 uur naar de zonsondergang gaan kijken vanuit de heuvels van Tanunda. Terug gekomen bij ons huisje hebben we onder het genot van een biertje, wijntje en knabbeltje oud-hollands gejokerd!!