Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Thursday, December 21, 2006

Royal Prince Alfred Hospital (RPA)



Zo, hier dan ook eindelijk eens foto's van de hard werkende vrouw, zodat jullie niet denken dat we hier alleen maar vakantie vieren! Helaas geen actie foto...even een rustig momentje in de 'resus bay'. Dit was tijdens mijn nachtdienst, van 23.00-9.00 uur, best lang hoor en druk!

Tuesday, December 05, 2006

Hyams Beach



Maandag was het zeker 28 graden; nog even een laatste kiekje gemaakt van het B & B Huskisson en daarna volgde een warme tocht terug naar Sydney. We waren geadviseerd om toch eventjes wat zonnestraaltjes te pikken op het witste strand van de wereld, Hyams Beach. Aangezien het echt lekker weer was zijn we daar een uutje of twee geweest. Daarna zijn we via Kangaroo Valley en Fitzroy Falls teruggereden naar Sydney. Het was weer een leuk weekendje.

Huskisson B & B



Tijdens ons weekendje in Jervis Bay hebben we overnacht in het zeer gezellige Huskisson Bed & Breakfast. Dit huisje wordt beheerd door een engels/australisch stel die daar al ruim 4 jaar wonen. Zij is schrijfster in een lokaal tijdschrift en hij is part-time cameraman. Ze hebben twee katten (Quokka en Chester) en een hond (Chocolate Sundae), dus wij konden het gemis van onze jongens (Geertje en Tommy) even vergeten.

Kangaroes in het wild


Zondag rond 19:00 uur reden we naar Vincentia om een hapje te gaan eten bij de Mexicaan. In een heuvelachtig veld langs de weg zag Anne-Marie ineens een grote groep kangaroes staan. Dit is namelijk de tijd dat ze op pad gaan. Ik ging vol in de remmen en heel voorzichtig achteruit om iets dichterbij te komen. Er liep een zandpad naast het veld waar ze zaten en daar reden we stapvoets overeen. Raampje open gedaan en snel een paar foto's gemaakt...

Samen op de Tekin 3


Deze foto is gemaakt door een ontzettend dronken australier. Er was een groepje van zo'n 20 personen die deze trip goed hadden aangepakt; zij kwamen vanuit Wollongong (100 kilometer) met een paar busjes naar Jervis Bay. Onderweg hadden de heren en dames al goed zitten tutteren en dat tempo ging op de boot gewoon verder. Het ene sterke verhaal na het andere volgde, maar het was wel gezellig en dat is het belangrijkste!!

Dolfijnen (Jervis Bay)


Het weer was dan niet zo fantastisch in de ochtend maar op zee is het bijna altijd beter dan op het land, zo ook op zondag; heerlijk met de boot door de baai varen en dolfijnen spotten. Binnen 5 minuten hadden we de eerste al te pakken; een groepje van 2/3 dolfijnen zwommen gezellig om de boot heen en lieten zich veelvuldig zien (flashen noemt de australier dat). Toen we na een kwartier weer verder voeren, achtervolgde ze ons nog zeker 15 minuten voor de boot totdat er een andere boot terugkwam en zwommen de dolfijnen met hen mee. Een tijdje later kwamen we een groep dolfijnen (5/6) tegen die zeer aktief aan het vissen waren. Ze springen dan heel hoog uit het water en duiken met een mooie boog het water in om zodoende zoveel mogen vissen tegelijk te pakken. Deze groep hebben we gedeeltelijk kunnen vastleggen.

Op de boot (Jervis Bay)


Zondag zijn we met zo'n 40 anderen op de boot op zoek gegaan naar dolfijnen. De Tekin III heeft ons langs de kustlijn van Jervis Bay gevaren waar we prachtig natuurschoon hebben gezien en vastgelegd op foto en film.

Jervis Bay


In het weekend van 2+3+4 december 2006 zijn we een lekker lang weekend naar Jervis Bay geweest; zaterdag de auto opgehaald en na zo'n 2,5 uur op plaats van bestemming. Het weer viel een beetje tegen, het was zaterdag bewolkt en koud (16 graden). Zondag was het al beter en werd het 20 graden en maandag was top met 28 graden. Deze foto is genomen op de eerste dag, toen het dus nog slecht weer was, maar we moesten even naar het lokale strand.