Hans en Anne-Marie

E-mail: hansenanne-marie@hotmail.com

Tuesday, September 12, 2006

Ons appartement in Sydney





Dagje Dierentuin






Op 3 september was het dan zover, ik mocht naar de dierentuin !!!
Hier had ik me al zo lang op verheugd... Taronga Zoo is de place to be in Sydney; vanaf Circlar Quay vaar je 10 minuten met de ferry en je staat voor de deur. Even een paar hoogtepunten op rij: wombats, koala's en vele roofvogels. Een platypus (vogelbekdier) en uiteraard kangaroos en emoe's, de nationale symbolen van Australie.

De wonderen der natuur




Vanmiddag zat ik vanuit ons appartement tijdens een enorme bui naar buiten te kijken; na verloop van tijd verdween de regen en ontwikkelde zich een gigantisch mooie regenboog. Dit prachtverschijnsel kan ik jullie niet onthouden.

Saturday, September 09, 2006

Sightseeing Sydney






In de eerste dagen van ons verblijf in Sydney, hebben we maar meteen een paar trekpleisters bezocht. De brug heet The Harbour Bridge en die opengeklapte mossel is The Opera House!!
Verder staat hartje Sydney vol met enorm hoge kantoorgebouwen, nog niet zo hoog als in New York maar indrukwekkend is het wel.

Friday, September 08, 2006

Het afscheid en de heenreis











Woensdagavond 23 augustus 2006 hebben wij met mijn ouders en zus gezellig gegeten bij cafe Thuys te Amsterdam. Zoals je ziet liggen er nog Marlboro Light sigaretten op tafel; tot op de dag van vandaag heb ik geen sigaretten meer gerookt, waar Anne-Marie ook erg blij mee is!! Naast mijn ouders en mijn zus moeten we ook onze jongens achterlaten; zij worden gelukkig goed opgevangen.

Donderdag 24 augustus 2006 was het dan zover, het vertrek naar Australie.
Het afscheid was uiteraard erg emotioneel maar wel erg hartverwarmend; paps, mams en sas: BEDANKT !!!

Helaas konden we niet meer shoppen, maar dat was niet nodig want ik rook toch niet meer !!!
We hebben nog even snel wat kiekjes gemaakt op schiphol en van het vliegtuig van buiten en binnen voordat we uiteindelijk vertrokken.

De vlucht was opgedeeld in twee etappes. Deel 1 duurde 12 uur van Amsterdam naar Singapore. Daarna zijn we doorgevlogen naar Sydney (7,5 uur).

Dat was nog eens een vlucht.